Ängelholms Stadsbibliotek ska byggas om

därför är stadsbiblioteket stängt fr.o.m. måndag 3 februari t.o.m. söndag 1 mars.

Stadsbiblioteket behöver renoveras och i samband med detta ska biblioteket byggas om. Under ombyggnaden kommer Stadsbiblioteket att flytta sin verksamhet till Åsbogatan 22.

FAQ – Ombyggnad av Stadsbiblioteket

När stänger Stadsbiblioteket sina lokaler på Stortorget för renovering?
Lördag 1:a februari är sista dagen som Stadsbiblioteket på Stortorget är öppet.

Var någonstans kommer Stadsbibliotekets verksamhet att finnas under renoveringsperioden?
Ängelholms stadsbibliotek kommer finnas på plats i tillfälliga lokaler på Åsbogatan 22. Där kommer den ordinarie verksamheten att bedrivas fram till att renoveringen är färdigställd och biblioteket flyttar tillbaka till lokalerna på Stortorget.

Under februari kan låntagare besöka bokbussen som måndag - fredag kommer stå på Stortorget kl. 12-14. Observerar att det inte kommer att finnas möjlighet att hämta ut reservationer som gjorts till enhet Ängelholms stadsbibliotek på bussen. I övrigt hänvisas besökarna till närbiblioteken under flyttperioden.

Vilka öppettider kommer att gälla för Stadsbiblioteket på Åsbogatan 22?
Måndagen den 2:a mars invigs det tillfälliga biblioteket på Åsbogatan och kommer därefter hålla öppet måndag-lördag varje vecka. Öppettiderna är följande:

Måndag-torsdag:    9.00-18.00
Fredag:                   9.00-17.00
Lördag:                 10.00-14.00

Kommer jag fortfarande att kunna reservera böcker?
F.o.m. vecka 3 är Ängelholms stadsbiblioteks bestånd stängt för alla reservationer t.o.m. 2/3 och beståndet är dolt i webbkatalogen.
När stadsbiblioteket är stängt under flyttperioden 2/2 - 2/3 kommer man inte att kunna hämta reserverade böcker tillhörande Bibliotek Familjens Helsingborg. Vi kommer att pausa alla reservationer med avhämtning Ängelholms stadsbibliotek. Om man vill hämta sin reserverade bok på annat bibliotek i Ängelholms kommun så går det bra, meddela oss så ändrar vi avhämtningsställe till valfritt närbibliotek. Låntagare på bokbussen kan skicka mail till bokbussen biblioteket.bokbussen@engelholm.se eller ringa valfritt bibliotek för att göra reservationer med avhämtning bokbussen.

Hur kommer lånetiden se ut under stängningen av biblioteket?
Alla medier som lånas strax före eller lånas om under stängningen kommer att få en längre lånetid .  Man kan som vanligt återlämna på alla folkbibliotek i Ängelholms kommun eller i Familjen Helsingborg.

När kommer renoveringen vara färdig och biblioteket tillbaka på Stortorget?
Ombyggnaden av Stadsbiblioteket beräknas bli klar under 2022 och verksamheten kommer då flytta tillbaka till de ombyggda lokalerna.