Ängelholms Stadsbibliotek flyttar tillbaka till de nyrenoverade lokalerna på Stortorget

Under flyttperioden 17 oktober till 17 december kommer stadsbiblioteket att vara stängt.

FAQ – Stadsbibliotekets återflytt och öppning

När stänger Stadsbiblioteket sina lokaler på Åsbogatan 22?
Lördag 16:e oktober är sista dagen som Stadsbiblioteket på Åsbogatan är öppet. Under flyttperioden från den 17 oktober till den 18 december är det inte möjligt att låna från Stadsbiblioteket.

Hur kommer lånetiden att påverkas under stängningen av biblioteket?
Alla medier som lånas strax före eller lånas om under stängningen kommer att få en längre lånetid .  Man kan som vanligt återlämna på alla folkbibliotek i Ängelholms kommun eller i Familjen Helsingborg.

Var någonstans kommer Stadsbibliotekets verksamhet att finnas under flyttperioden?
Ängelholms stadsbibliotek kommer inte att vara tillgängligt under flyttperioden men låntagare ges möjlighet att besöka bokbussen enligt följande schema:
Åsbogatan  18/10 till 12/11 - måndag 10-12, onsdag 14-16 och fredag 10-14
Stortorget   15/11 till 17/12 - måndag 10-12, onsdag 14-16 och fredag 10-14
Observerar att det inte kommer att finnas möjlighet att hämta ut reservationer som gjorts till enhet Ängelholms stadsbibliotek på bussen. I övrigt hänvisas besökarna till närbiblioteken under flyttperioden.

Kommer jag fortfarande att kunna reservera böcker?
Ja, om man vill hämta sin reserverade bok på annat bibliotek i Ängelholms kommun så går det bra, meddela oss så ändrar vi avhämtningsställe till valfritt närbibliotek eller gå in själv och ändra avhämtningsställe under Mina sidor på bibliotekfh.se.
Låntagare på bokbussen kan skicka mail till biblioteket.bokbussen@engelholm.se eller ringa valfritt närbibliotek för att göra reservationer med avhämtning bokbussen.

F.o.m. fredagen den 24 september är Ängelholms stadsbiblioteks bestånd stängt för alla reservationer t.o.m. 10 januari och beståndet är dolt i webbkatalogen. När stadsbiblioteket är stängt under flyttperioden 17 oktober till 20 december kommer man inte att kunna hämta reserverade böcker tillhörande Bibliotek Familjens Helsingborg. Vi kommer att pausa alla reservationer med avhämtning Ängelholms stadsbibliotek.

När öppnar Stadsbiblioteket åter på Stortorget?
Den 18 december invigs det nyrenoverade Stadsbiblioteket vid Stortorget. Invigningsrogrammet annonseras senare, meddelar Cecilia Erlandsson, tillförordnad bibliotekschef. Måndag 20 december öppnar biblioteket med vissa begränsningar i öppethållandet.

Hur kommer man i kontakt med biblioteket under flyttperioden?
Under stängningstid svarar vi i telefon och på mail, måndag till fredag (10-16).
Telefon: 0431-46 89 00, E-post: biblinfo@engelholm.se

Ombyggnaden av Stadsbiblioteket

Logga in på bibliotekens egen webbplats (Familjen Helsingborg)

För frågor kontakta:
Cecilia Erlandsson, tillförordnad bibliotekschef