Nu kan du läsa e-böcker i Biblio!

Läser du e-böcker i Biblio slipper du registrera dig med andra inloggningsuppgifter än ditt bibliotekskort och PIN-kod. Du behöver inget Adobe-ID, och har dina lånade e-böcker och e-ljudböcker samlade i samma app.

Gör så här för att komma igång med e-bokslån i Biblio

• Se till att du har den senaste versionen av Biblio på din telefon eller platta. Du laddar ner Biblio via App store eller Google play. Om du redan har Biblio, uppdatera till den senaste versionen.
  • Välj Bibliotek Familjen Helsingborg i listan över bibliotek och skriv in ditt bibliotekskorts- eller personnummer och PIN-kod. Godänn villkoren och logga in.
  • Om du redan har e-bokslån registrerade på ditt bibliotekskort kan du klicka på "Hämta aktiva lån" för att hämta in böckerna i Biblio. Annars går du till Sök för att leta upp böckerna du vill ladda ner och läsa.
  • E-böckerna är märkta med en röd symbol, och e-ljudböckerna med en blå symbol. Våra regler för e-bokslån är samma som tidigare, och observera att vår gräns med två lån per 7-dagarsperiod gäller för både e-böcker och e-ljudböcker. Du kan alltså inte låna två titlar av varje format.
  • När du hittat boken du söker klickar du på den för att låna, och får då upp den för att läsa eller lyssna direkt i Biblio.

Du kan fortfarande ladda ner e-böcker via hemsidan och/eller läsa i andra appar på samma sätt som tidigare, om du föredrar det.

Du hittar svar på de vanligaste frågorna i Biblios meny, under rubriken Support, eller på vår sida med vanliga frågor och svar om e-boks- och e-ljudbokslån.

Här hittar du vår guide som hjälper dig att komma igång och läsa e-böcker.

Har du andra frågor, eller behöver du hjälp? Kontakta ditt bibliotek - mail och telefon hittar du genom att klicka på Biblioteken i menyn och välja biblioteksenhet. Skicka alltid med uppgifter om vilket kort du loggar in med (kortnummer eller personnummer). Om du har problem med ett specifikt lån behöver vi även veta vilken bok det gäller för att kunna felsöka.

den 18 mars 2019