Vilken läsplatta fyller dina behov?

Är du intresserad av att köpa en läsplatta för e-böckerna du lånar på biblioteket? Här finner du ett urval av läsplattor som finns på marknaden just nu.

AdLibris Letto Frontlight

Den här läsplattan är kopplad till webbaserad e-bokhandeln AdLibris vilket betyder att du kan köpa e-böcker direkt i läsplattan via AdLibris e-boksbutik där du kan välja mellan titlar på svenska.

Med denna läsplatta kan du även ladda ner e-böcker från biblioteket, men för att göra det måste du skapa ett Adobe Digital Editions- konto. Ladda ner Adobe Digital Editions till din dator (programmet är gratis), låna e-böcker från biblioteket och anslut sedan USB-sladden som följer med läsplatta för att föra över e-böckerna från dator till läsplatta.

Kobo läsplatta

Kobo har samarbete med e-medieleverantören Overdrive, vilket gör det möjligt för användare att låna e-böcker från Overdrive direkt i läsplattan. Men för att läsa e-böcker från biblioteken i Familjen Helsingborg måste man först även här ladda ner Adobe Digital Editions till datorn för att sedan låna e-böcker. Även här krävs en USB-sladd som man kopplar till datorn för att föra över e-böcker till läsplatta.

Pocketbook reader

Med denna läsplatta kan du både läsa böcker som lånas från biblioteket, samt köpa e-böcker från bokhandlarnas hemsidor. Det går bra att ladda ner e-böckerna direkt via den inbyggda webbläsaren till läsplattan, men det går också bra att ladda ner e-böckerna till din dator för att sedan föra över till läsplattan med hjälp av USB-sladden som följer med. Även här behöver du ladda ner Adobe Digital Editions och skapa ett konto.

Amazon Kindle 10

En läsplatta som lämpar sig om du är intresserad av Amazons egna utbud av e-böcker från den integrerade e-boksbutiken.

OBS! Med läsplattan Kindle kan du INTE låna e-böcker från biblioteket, utan är begränsad till Amazons e-boksbutik.

Storytel Reader

Den här läsplattan är bunden till Storytels egna utbud och du måste alltså ha en prenumeration hos dem för att kunna läsa deras e-böcker. OBS! Storytel Reader fungerar alltså INTE när du vill låna e-böcker hos biblioteket.

För dig som vill veta mer om olika läsplattor så finns mer information och tips på

Stort test: De 10 bästa e-boksläsarna (läsplattor) 2022 - PC för Alla (idg.se)

Taggar:

den 30 mars 2022