Yxmannen av Ray Celestin

Yxmannen är Ray Celestins debutdeckare som utspelar sig i New Orleans, 1919. Ett år efter slutet av första världskriget är New Orleans ett otäckt ställe, drabbat av massiv korruption, rasism och organiserad brottslighet som genljuder i den nya svarta musiken, jazz och blues. Staden härjas av Yxmannen, en bestialisk mördare besatt av jazz, som dödar slumpmässigt och bara lämnar ett tarotkort efter sig. Han hotar att han kommer att dräpa ett ytterligare offer om inte hela staden uppfylls med jazz under en natt.
Genom staden, från Black O’ Towns fattigkvarter till Storyvilles bordeller söker tre väldigt olika personer mördaren. Kriminalinspektör Michael Talbot, Luca d’Andrea, en korrupt polisman som nuförtiden samarbetar med maffian och en sekreterare på en detektivbyrå, Ida Davis, uppfylld av tankar om Sherlock Holmes och drömmar om ett bättre liv. Ida får till och med hjälp av en ung, svart musiker, Louis Armstrong.
Alla tre följer sina egna ledtrådar av olika skäl men det verkar som om var och en av dem har någonting att förlora i sitt sökande.